Woordje van de decaan

Beste studiekiezer,

Ik hoop jullie volgend jaar welkom te heten aan onze faculteit, waar onze medewerkers en studenten gepassioneerd zijn door wat wetenschap voor de wereld van morgen kan betekenen. Zowel op het vlak van gezondheid, milieu, ICT, klimaat, mobiliteit, economie... leveren onze wetenschappers belangrijke bijdragen.

We leven in een complexe wereld met uitdagingen waarvoor wetenschap een oplossing kan bieden. Wetenschap doet ons de complexe wereld begrijpen en levert daarom een enorme bijdrage aan het verbeteren van onze toekomst. Wetenschap wordt niet voor niets de motor van de welvaart genoemd. In de voorbij maanden is het belang van wetenschappers niet uit het nieuws geweest. We zijn dan ook bijzonder trots op de onderzoekers van onze faculteit die dicht staan bij de ontwikkeling van nieuwe vaccins en van apps om ons veilig te houden.

We zijn een hechte gemeenschap waar veel interdisciplinair onderzoek en onderwijs aan bod komt, omdat disciplines samen veel meer aankunnen. Een studie in de wetenschappen geeft je een brede basis aan kennis, met mogelijkheid tot verdieping in een expertise van je keuze. Zo ben je voorbereid om complexe materie te begrijpen en vanuit verschillende oogpunten te bekijken. In het latere beroepsleven kan je daarom ook zeer goed samenwerken met en binnen allerlei andere disciplines.

Wetenschappers zijn terecht gegeerd in industrie, onderwijs, onderzoeksinstellingen, maatschappelijke instellingen... Specifiek vanuit de opleiding wiskunde en informatica, fysica en sterrenkunde werken onze studenten aan vernieuwingen op het vlak van big-data analyse, robotica, informatica, nieuwe materialen, meteorologie, sterrenkunde, artificial intelligence, maar evengoed komen ze terecht in de wereld van biotechnologie, bio-informatica, geomatica...

Ben je ook gebeten om samen met ons het enthousiasme te delen? Informeer je dan zeker verder! Ik wens jullie een goede studiekeuze en een zeer mooie toekomst!

Isabel Van Driessche
Decaan Faculteit Wetenschappen