Benjamin Huyghe 6 maanden geleden
WAT HOUDT HET VAK ZOAL IN?
Analyse I is voor vele eerstejaars een zeer zwaar vak, vooral door de enorme hoeveelheid van de leerstof. De leerstof is voornamelijk herhaling over afgeleiden, limieten en integralen uit het middelbaar maar vergis je niet: het wordt theoretisch echt enorm diep uitgespit en de hoeveelheid is echt wel heel veel. Slimme keuzes maken waar je de klemtonen legt is bij dit vak noodzakelijk.
ZIJN DE LESSEN NUTTIG?
Zowel de theorie- als oefeningenlessen volgen is voor dit vak ten zeerste aangeraden, net zoals het regelmatig opvolgen van je bewijzen en de oefeningen doorheen het semester. De lessen gaan vrij snel en de prof walst echt over moeilijke delen van de cursus heen, zorg dus dat je voldoende tijd vrijmaakt thuis om de lessen bij te benen en te zorgen dat je de bewijzen ook effectief begrijpt.
WAT KAN IK VERWACHTEN VAN HET EXAMEN?
Voor de theorie ligt de nadruk vooral op hoofdstukken 4,5 en 7 (rijen, integralen & reeksen) en voor de oefeningen vooral hoofdstukken 6,7 en 10 (integralen* & reeksen), zorg dus dat je op deze zeker voorbereid bent (dit betekent niet dat je de rest zomaar kan skippen natuurlijk)!
De prof vraagt vrijwel altijd een stelling met naam (Tussenwaardestelling, Eerste Hoofdstelling integralen, …) als actief bewijs dus zorg dat je deze vooral goed kan reproduceren.
Ik wil er wel aan toevoegen dat paniek voor dit vak niet nodig is mits je goed voorbereid bent. De vragen van het examen zijn meestal vrij voorspelbaar (bekijk de oude examens op WiNA!) en bij vele gebuisde studenten komt dit vak in tweede zit wel in orde, na analyse II gevolgd te hebben, het komt dus wel goed.
*Skip recursie integralen niet! De assistenten vinden het heel grappig dit te vragen ondanks de beperkte aandacht die ze eraan besteden in de werkcolleges.