Anoniem 1 jaar, 4 maanden geleden
Disclaimer: Het is niet omdat de examens er de voorbije jaren zo uitzagen, dat dit garantie biedt op een gelijkaardig volgend examen.
Dit examen heeft al een tijd dezelfde structuur: 2 theorievragen en 2 oefeningen, allemaal op 5 punten:
1. De eerste theorievraag is er eentje van professor Jasson Vindas Diaz. Dit is een bewijs uit hoofdstukken 1, 2 of 3. Leer dus van deze hoofdstukken zeker de grote bewijzen (bewijzen met naam, ca. 8). Vaak is er dan nog een klein deelvraagje waarin je de stelling moet toepassen op een situatie.
2. De tweede theorievraag is van professor Maarten Baes en gaat over het tweede deel van de cursus. Hij kan eigenlijk alles vragen. Het is dus heel belangrijk om zowel de afleidingen/bewijzen te kennen, als alles goed te begrijpen voor mogelijke inzichtsvragen.
3. De eerste oefening is steeds een differentiaalvergelijking. Dit kan er wel een zijn van alle geziene types. Zorg dus ook dat je integralen goed zitten, deze kunnen wel pittig zijn. Probeer differentiaalvergelijkingen dus goed te oefenen. Ze geven soms wel speciale gevallen, dus zorg dat je daarmee overweg kan.
4. De tweede oefening kan eigenlijk ook van alles zijn. De laatste jaren gaan ze over Taylorexpansies, Fourieranalyse en pertubatierekening.
Wiskundige structuren en functies
Fysica en Sterrenkunde | 1ste bachelor | Semester 1
Studiekiezer Studiefiche (nl) Studiefiche (en)Gerelateerde vakken
Analyse ITips van studenten
Nieuwe tip toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een nieuwe tip toe te voegen.